Istanbul , third stop
Door: Yvon
Blijf op de hoogte en volg Arthur en Yvon
25 Mei 2014 | Turkije, Istanbul
Na ons bezoek aan Corfu hebben we na wat geluier in de zon, km-ers makend op het schip winst gemaakt in het casino, we stonden ineens op $ 129,00 maar dat is inmiddels alweer verspeeld op de vrijdagavond hihi. We hebben intussen ook 2x gebruik gemaakt van het buffetrestaurant waar meer dan genoeg keus is en hebben vrijdag ook genoten van een Engelse lunch (jawel fish & chips) in onze pub. Ook was er vrijdagochtend een icecarving demonstration waaruit een blok ijs een prachtige zwaan werd getoverd. Vrijdagavond hebben we genoten van een optreden in het theater van de 3 Diva's, wat een stemmen.
Gisterenochtend lagen we even na 09.00 uur vast in Istanbul en hadden we een afspraak met Turkse zakenrelatie ergens tussen 10.30-11.00 uur wat eerder 12.00 uur werd in het drukke Istanboel. We zijn met Erhan en Guhl met de tram (rijden daar is nog erger dan met Miqeul in Barcelona) naar het oude historische centrum geweest. Door de specerijen en de grand bazaar met al hun kleuren, naar de grootste moskee (blue mosk), het ondergronse waterpaleis (cistern). Gelunched op een dakterras (enorme kebabschotel voor 4 personen) met uitzicht op een goochelende ijsverkoper waar na de lunch natuurlijk een ijsje werd gekocht (wacht maar op de foto's). Hierna een heel oude moskee die tevens kerk was bekeken (Haya Sofia) en het bijbehorende museum. Vervolgens de tram terug naar het schip, afscheid van Guhl en snel omkleden voor het avondeten. Erhan kwam ons na wat wachten oppikken met een taxi die heel moeilijk te krijgen was om de toeristen van de schepen voor gingen. We gingen op weg om in de avondspit een stuk van 7 km af te leggen en waren hier in de taxi ruim een uur mee zoet in het gekkenhuis van Istanbul! We ontmoeten hier Nil de eigenaresse van het bedrijf waar ECS mee werkt. We dronken wat in een restaurant (cq loungeclub voor de rijke onder ons) aan de rand van Bosphorus, prachtig uitzicht. Even voor 21.00 uur werden we opgepikt door haar chauffeur die ons de berg opreed naar een duur restaurant wat Sunset heet. Werkelijk prachtig gezicht over de rivier en stuk van het Aziatische Istanbul.
Helaas speelde bij mij (Yvon) de kebab of het ijsje op, was misselijk bij de eerste hap en had hoofdpijn en was duizelig (nu loopt het snot uit mijn neus dus dat verklaard een deel)... Ik heb niets meer gegeten maar Arthur heeft ervan genoten. Om 23.45 uur zijn we na afscheid van Nil weer met de taxi in raasende (lekker als je misselijk bent) naar de boot gebracht. En zo is het vandaag de dag van het afscheid van Istanbul, all aboard om 1.30 pm en gaan we op weg naar Mykonos...
25 Mei 2014 - 11:22
Vic:
Die taxiritjes hebben je een beetje door elkaar geschud denk ik, wat een hoop spelfouten mam :P
Maar die ene met dat blauwe shirt had de memo niet gekregen? 24 mei is rood ? :P
Veel plezier nog! -
26 Mei 2014 - 10:35
Justyna:
Hooooo, wat klinkt en lijkt het mooi!
Yvonne, ben je al beter?
Zijn jullie al tot rust gekomen of steeds reizen tegen de klok?
Willen jullie ook ZON meenemen aub? hier wordt komende dagen minder mooi en dus is wel nodig!!!
Geniet lekker nog verder. We wachten de volgende verslagen af.
Hier in Ledel nog steeds bouwput, maar met zichtbare resultaten. Woensdag zal de rotzooi (anders kan ik niet noemen) opgeruimd zijn.
Justyna